Sorry, no posts matched your criteria.

    برای داشتن غذایی خوشمزه تر و لذیذ تر دانستن برخی نکات خالی از لطف نیست.در ادامه به برخی از نکات کلیدی در آشپزی اشاره کرده ایم.

    برای تهیه غذایی بهتر و خوشمزه تر نیازمندیم که برخی ترفندها را بدانیم.در ادامه نکات ریز و جالب آشپزی را برای شما خانم های کدبانو قرار داده ایم.

    آشپزی بزرگترین هنر زنان است،پس با آگاهی از نکات زیر آشپزی خود را به رخ همسرمان بکشیم.

     

    مایی

     

    مواد لازم :

     شیر ماهی ۱ کیلوگرم
     فلفل سیاه ۱ قاشق مرباخوری
    پودر  زیره  نصف قاشق چایخـوری
    پودر زنجــبیل ۱ قاشق چایخوری
    پودر گشنیز ۱ قاشق چایخوری
    پودر سیر و فلفل قرمز از هر کدام ۱ قاشق چایخوری
    روغن زیتون ۴ قاشق غذاخوری
    سیر ۲ حبه
    گوجه فرنگی بزرگ ۴ عدد
    آبلیمو به مقدار لازم
    گشنیز ساطوری خرد شده ۱ پیمانه
    روغن و نمک به میزان لازم

    طرز تهیه :
    ماهی‌ها را به صورت مکعبی خرد کرده، ادویه‌ها، روغن زیتون و سیر خرد شده را به آن افزوده و به مدت پنج الی شش ساعت در یخچال می‌گذاریم. یک ربع قبل از پخت، نمک و  آبلیمو را به ماهی اضافه کرده، بعد در تابه‌ای مناسب روغن ریخته و ماهی‌ها را در آن سرخ می‌کنیم.

    گوجه‌ فرنگی‌ها را پوست گرفته و نگینی خرد می‌کنیم و به همراه نیمی از گشنیز به ماهی افزوده و به مدت ده دقیقه سرخ می‌کنیم.در هنگام سرو مابقی گشنیز و آبلیمو را می‌افزاییم.گشنیز ماهی با پلو و یا بدون پلو قابل سرو می باشد.

     

    منبع : groohashpazi.blogfa.com

    تیم سایت شهر بانوان

     

    دستور تهیه ته چین دو لایه

     

    تههههههه

     

    مواد لازم (برای ۵ نفر) : 

     سینه مرغ  ۴۰۰ گرم
    برنج  نیم کیلو
     زعفران ۱ قاشق چایخوری
    تخم مرغ  ۶ عدد
    بادمجان ۳۰۰ گرم
    روغن ۱۵۰ گرم
    ماست ۲۵۰ گرم
    پیاز ۱ عدد
    نمک و فلفل  به میزان دلخواه
    گردو  به میزان دلخواه
    زرشک  به میزان دلخواه

     

    طرز تهیه :

    ابتدا سینه مرغ را با کمی روغن تفت داده و بعد آن را با مواد دلخواه مثل پیاز، برگ بو، سیر و… آبپز می‌کنیم.

    بادمجان‌ها را حلقه حلقه کرده و در روغن سرخ می‌کنیم.

     

    در ظرفی مناسب تخم مرغ‌ها و ماست را با زعفران آبکرده خوب می‌زنیم و برنج را در ظرف مناسب به مرحله آبکشی می‌رسانیم و آبکش می‌کنیم.

    برنج را داخل تخم مرغ می‌ریزیم و کاملا زیرورو می‌کنیم تا یکدست شود.

     

    در ظرفی نچسب یک لایه برنج می‌ریزیم و با کفگیر فشار داده و صاف می‌کنیم و یک لایه از مرغ تکه شده یا ریش شده را قرار می‌دهیم و مقداری زرشک و مغز گردو می‌ریزیم و دوباره برنج ریخته و این بار بادمجان‌ها را اضافه می‌کنیم.

     

    به همین ترتیب ادامه می‌دهیم و در انتها مواد را با کفگیر بخوبی فشرده کرده و درون فر با دمای ۱۸۰درجه طبخ می‌کنیم.

     

    نکات :

    ۱ – اگر دوست دارید غذا را روی گاز بپزید حتما از فویل استفاده کنید و غذا را پشت و رو کنید تا کاملا بپزد.

    ۲ – بهتر است بین لایه‌ها کمی هم پنیر پیتزا بزنید تا انسجام موادتان بیشتر شود.

    ۳ – یادتان باشد بین لایه‌هایی که بادمجان دارد کشمش و گردو نریزید.

     

    منبع : food.sooran.com

     

    تیم سایت شهر بانوان

    دستور تهیه کیک اسفنجی بی نظیر

     

    کیک اسفنجی بی شک یکی از پرطرفدارترین شیرینی ها در دسته کیک ها میباشد. که افراد زیادی مشتاق به یادگیری دستور پخت آن هستند. در این مطلب از تاریخچه گرفته تا تهیه مرحله به مرحله کیک اسفنجی را برای شما تهیه کرده ایم. با ما همراه باشید:

     

    کیک

     

    تاریخچه کیک اسفنجی:

     کیک اسفنجی (به انگلیسی: Sponge cake) نوعی کیک است که مواد اصلی آن را آرد، شکر، تخم‌مرغ تشکیل می‌ دهد. در کیک اسفنجی با استفاده از خاصیت کف کنندگی تخم مرغ، خمیر تهیه شده و پخت می‌ شود. منشأ نام این کیک اسفنج دریایی است و علت نامگذاری کیک اسفنجی این است که هنگامی که کیک بریده شود، مانند اسفنج دریایی بافت این کیک نیز از تعداد بی‌شماری حباب‌ های هوایی تشکیل شده‌است.

    خواص کیک اسفنجی:

    کیک اسفنجی یکی از غنی‌ ترین کیک‌ ها از نظر داشتن انواع است و همچنین یکی از کیک‌ های اصلی و پایه در شیرینی‌ پزی آمریکایی – اروپایی به شمار می‌آید. کیک‌ های غیر چرب یا کیک‌ های فوم به نام کیک‌ های اسفنجی نیز خوانده می‌ شوند.
    مواد لازم برای تهیه کیک اسفنجی:

       تخم مرغ ۴ عدد
      آرد     ۱ و ۲/۱ فنجان یا ۱۸۰ گرم
     شکر ۴/۳ فنجان + ۴/۱ فنجان، مجموعا ۱۵۰ گرم
    روغن ۵ قاشق غذاخوری
    وانیل ۱ قاشق چایخوری
    بکینگ پودر ۱ قاشق چایخوری
    نمک ۱/۴ قاشق چایخوری
     شیر   ۵ قاشق غذاخوری

     

     طرز تهیه کیک اسفنجی:

     

    sponge-cake1

     مرحله اول پخت کیک اسفنجی:
    قبل از هر چیز فرتان را روشن کنید تا گرم شود. تخم مرغ ها را نیم ساعتی بیرون از یخچال بگذارید تا هم دمای محیط بشوند و سرد نباشند. اگر هم عجله داشتید یکی دو دقیقه تخم مرغ ها را در آب ولرم بذارید تا کمی از سرمای آنها کاسته شود.

     

     مرحله دوم تهیه کیک اسفنجی:

    آرد و بکینگ پودر و نمک را باهم الک کنید. اگر دو یا سه بار الک شوند خیلی بهتر است. معمولا آرد را روی مایع کیک مستقیم الک می کنیم. برای تهیه همه کیک های اسفنجی به دلیل اینکه بتوانیم  بافت اسفنج مانند و پر حفره رو به کیک بدهیم باید سفیده و زرده از هم جدا بشوند. پس در مرحله اول خیلی با دقت زرده ها را از سفیده جدا می کنیم. سعی کنید که زرده ها در حین جدا شدن پاره نشوند و با سفیده مخلوط نشوند. در ابتدای کار سفیده ها را کنار بگذارید و سراغ زرده های تخم مرغ بروید.
    مرحله سوم از نحوه درست کردن کیک اسفنجی:
    زرده ها را حدود یک دقیقه با دور تند بزنید تا کف کند. حالا وانیل و ۴/۳ فنجان شکر را به آن اضافه کنید و آن قدر بزنید تا رنگش کرم روشن بشود. بعد هم روغن و شیر را اضافه کنید و باز یک دقیقه ای بزنید. در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر و نمک را که مخلوط کرده بودید کم کم به مایع اضافه کنید.

    چهارمین مرحله از آموزش کیک اسفنجی:

    مقداری از آرد را بریزید و با دور آروم همزن بزنید ( می توانید در این مرحله همزن را بگذارید کنار و با یک قاشق یا ویسک هم زدن را ادامه بدید ) تا کاملا آردها به خورد مایع بروند. بعد مقداری دیگه از آرد را اضافه کنید و باز هم بزنید تا یکدست شوند و باز این کار را تکرار کنید تا آرد تمام شود. همانطور که بالا گفتم خیلی بهتر می شود اگه در این مرحله آرد را مستقیم روی مایه کیک با الک و در حین الک شدن بریزید. این به پخت و پف بهتر کیک کمک می کند.
    مرحله پنجم از روش پخت کیک اسفنجی:
    حالا میرویم سراغ سفیده ها. سفیده ها را در ظرفی جدا گونه با دور تند همزن آن قدر بزنید تا کاملا پف کند و سفید رنگ بشود. بعد یک قاشق از شکر را هم به سفیده اضافه کنید و باز یکی دو دقیقه بزنید تا رنگش براق شود.
    مرحله ششم تهیه کیک اسفنجی ساده:
    سفیده را روی مایع قبلی میریزیم و به آرومی با قاشق( ترجیحا فلزی نباشد) به یک سمت هم می زنیم. حتی اگه اینکار پنج دقیقه طول کشید به هیچ وجه دستتان را تند نکنید و تا مخلوط شدن کامل سفیده با مایع به آرامی به یک سمت مواد را هم بزنید (این مهمترین قسمت کیک اسفنجی است).

     

    مرحله هفتم:
    بعد هم کف قالب ۲۵ سانتی را چرب کنید و یا اگر خواستید کاغذ روغنی بگذارید و مایع را در قالب بریزید. نکته قابل توجه موقع ریختن مایع کیک این که حواستان باشد مایع کیک را در یک نقطه نریزید و در تمام سطح قالب پخشش کنید تا بعد از پخت گنبدی نشود.

     

    مرحله هشتم و آخرین مرحله از پخت کیک اسفنجی:
    بگذارید در فر در دمای  ۱۷۰ – ۱۸۰ دجه سانتی گراد تا کاملا بپزد. کیک اسفنجی تقریبا ۲۰-۲۵ دقیقه ای می پزد ولی باز بسته به فرتان ممکن است متفاوت باشد.

     

     تزیین کیک اسفنجی:

    معمولاً این کیک پس از پخت به تنهایی صرف نمی‌ شود بلکه با خامه، کرم کره، باواروا، موس یا  انواع میوه ترکیب می‌ شود.

    منابع :

    wikipedia.org
    ۲nafare.com

     

    تیم سایت شهر بانوان

    دلمه قارچ و مرغ و سیب زمینی

     

    قارررررچ

     

    مواد لازم :

    سیب زمینی  یک کیلوگرم
     سینه یا فیله مرغ  ۲۵۰ گرم
     قارچ  ۲۰۰ گرم
     پیاز داغ  نصف پیمانه
     فلفل دلمه ای  نصف یک عدد
     جعفری خرد شده  ۴/۱ پیمانه
     تخم مرغ  سه عدد
     نمک، فلفل، ادویه و آرد سـوخـاری  به میزان لازم
     رب گوجه فرنگی  یک قاشق غذاخوری
    پنیر پیتزا و روغن به میزان لازم

    طرز تهیه :
    ابتدا سیب‌ زمینی‌ها را پخته، پوست کنده و رنده می‌کنیم. یک عدد تخم‌مرغ را به همراه کمی نمک، فلفل و ادویه به سیب‌زمینی افزوده و مواد را ورز داده و کنار می‌گذاریم.

     

    سینه مرغ را نگینی خرد نموده و به همراه پیازداغ تفت می‌دهیم تا بپزد، سپس قارچ نگینی خرد شده و ادویه را به آن افزوده و تفت می‌دهیم. فلفل دلمه‌ای و رب گوجه‌فرنگی را نیز به مواد افزوده، کاملا مواد را هم زده تا مخلوط شوند. حرارت را خاموش نموده و جعفری را به مواد اضافه کرده و هم می‌زنیم.

     

    از مخلوط سیب‌زمینی به اندازه یک توپ کوچک جدا کرده، در دست پهن نموده، از مخلوط مرغ و قارچ در میان آن می‌گذاریم، کمی پنیر پیتزا روی مواد ریخته و دلمه را جمع می‌کنیم تا مواد میانی مشخص نباشد. حالا دلمه‌ها را ابتدا در آرد سوخاری غلتانده، دو عدد تخم‌مرغ را با چنگال زده، دلمه‌ها را در تخم‌مرغ فرو برده، مجددا در آرد سوخاری زده و در روغن داغ سرخ می‌کنیم.

     

    منبع : groohashpazi.blogfa.com

     

    تیم سایت شهر بانوان

    رازهایی برای نگه داری و پخت قارچ

     

    قارچ سبزیجاتی سفید رنگ و بسیار خوشمزه است که در طبخ غذاهای گوناگون از آن استفاده میکنیم . در اینجا به نکاتی مهم جهت نگه داری قارچ ها و همچنین طبخ و نحوه ی استفاده ی آنها در غذاهای متفاوت میپردازیم. با ما همراه باشید:

     

    ۵۸۰۸۵۳۴۹_۵۷۲۳۷۶۸۹fafea

     

    وجود آب و پروتئین زیاد در قارچ زمینه فساد این ماده غذایی با ارزش را فراهم می نماید و نگهداری ان را مشکل می سازد. قارچ تازه بیش از ۴۸ ساعت در دمای ۲۰ درج قابل نگهداری نیست ولی چنانچه آن را در دمای ۴ درجه نگهداریکنیم برای مدت یک هفته سالم خواهد ماند.

     

    در هوای گرم تایستان مدت نگهداری قارچ از این هم کمتر می شود و تقریبا بعد از ۲۴ ساعت دچار بخارزدگی شدید و زردی بیش از حد می شود موارد بالا درباره قارچ صدفی نسبت به قارچ دکمه ای مصداق بیشتری پیدا می کند و این قارچ از ماندگاری کمتری برخوردار است. چنانچه به واسطه عدم وجود بازار مناسب ، مجبور به نگهداری طولانی مدت تر قارچ شدیم، می توان قارچ را کنسرو، خشک یا منجمد کرد و یا در نمک نگهداری کرد و یا به صورت ترشی و مربا مورد استفاده قرار داد.
    نکته هایی مهم که برای نگهداری از قارچ باید بدانید
    برای نگهداری قارچ با تعداد و حجم بالا، روش‌های مختلفی وجود دارد. اگر می‌خواهید قارچ‌های تازه‌ای که خریداری کرده‌اید را برای مدت زمان طولانی نگه‌داری و حفظ کنید، تا هر زمان که خواستید از آن‌ها استفاده کنید، می‌توانید یکی از روش‌های پیشنهادی ما را به کار بگیرید.
    منجمد کردن قارچ
    هر چند که می توان قارچ های تمیز شده را به مدت یک ماه در فریزر – ۲۰ درجه – نگهداری کرد ولیبرای نگهداری دراز مدت قارچ در منزل ،بهتر است که به یکی از شیوه های زیر عمل نمود:

    ۱- قارچ ها را در یک پارچه توری می ریزند به مدت ۵ تا ۷ دقیقه در آب در حال جوش قرار می دهند و در نهایت پس از حذف آب اضافی با پهن کردن روی یک قطعه پارچه در فریزر منجمد می کنند.

    ۲- قارچ ها را ابتدا به مدت ۱۰ دقیقه بخارپز می کنند (به این ترتیب که آن ها را در زودپز حاوی ۱تا۲ سانتیمتر آب می ریزند و به دور از تماس مستقیم با آب قرار می دهند) آن گاه قارچ های بخار پز شده را با قرار دادن در هوای آزاد خنک و در نهایت منجمد می کنند.

    ۳- قارچ ها را تمیز می کنند و در روغن تفت می دهند. این قارچ ها در صورت نگهداری در ظروف در بسته برای چهار ماه در فریز قابل نگهداری هستند.

    ۴- قارچ ها را در کره ذوب شده می ریزند و سپس در فریزر منجمد می کنند.
    سفید کردن در آب جوش
    قارچ هایی که شسته اید را از ظرف آب سرد درآورید و بعد داخل آبکش بریزید و کمی آبکش را تکان دهید. بعد قارچ ها را به مدت ۱-۲ دقیقه در ظرف حاوی آب جوش بریزید و بعد دوباره آن‌ها را آبکشی کنید و دوباره داخل آب سرد بریزید. این فرآیند را چند بار تکرار کنید ولی از پخته شدن قارچ ها در آب جوش جلوگیری کنید. بعد از سرد شدن قارچ‌ها آن‌ها را آبکشی کنید.

     

    به این ترتیب می‌توانید تعداد انبوهی از قارچ را طی مدت زمان کوتاه ضدعفونی کرده و تمام لکه‌ها و سیاهی‌های چسبیده روی سطح آن‌ها را از بین ببرید. زیرا طی فرآیند سرد و گرم کردن یک لایه از پوست قارچ جدا می‌شود و لایه‌ی سفیدتر آن پدیدار می‌شود. در ضمن قارچ ها به حالت نیم پز در می‌آیند. حالا قارچ ها را داخل ظرف‌های پلاستیکی فریزری بریزید و در فریزر قرار دهید. دقت کنید که ظرف‌ها را خیلی پر نکنید تا طی فرآیند یخ زدن از ظرف بیرون نزنند.

    هر بار که می‌خواهید سوپ درست کنید، محتویات یکی از ظرف‌ها را داخل سوپ بیندازید. به این ترتیب هر موقع از سال و هر وقت که بخواهید در سوپ خود می‌توانید قارچ بریزید و یا این که از آن در کنار سایر غذاها مثل استیک گوشت استفاده کنید. در روش سفید کردن قارچ با استفاده از روش سرد و گرم کردن و نیم‌پز کردن قارچ‌ها، عمل آنزیماتیک متوقف می‌شود و قارچ‌ها به حالت خمیری در نمی‌آیند. در ضمن تمام آلودگی‌های آن‌ها از بین می‌رود. این روش برای حجم بالای قارچ بهترین روش است و به سادگی طی مدت زمان کوتاهی انجام می‌شود. طعم اصلی آن‌ها نیز تا حدود زیادی حفظ می‌شود.

     

    rhv]

     

    نگهداری قارچ در نمک
    استفاده از نمک یکی از قدیمی ترین روش نگهداری غذاهاست در مورد قارچ یک قسمت نمک با سه قسمت قارچ تمیز و تازه به صورت لایه لایه روی هم می ریزند و دقت می کنند که لایه آخر قارچ به طور کامل با نمک پوشیده شود.
    بخار پز کردن قارچ
    این روش شباهت زیادی به روش سفید کردن دارد فقط به جای آب داغ و آب سرد از بخار استفاده می‌شود. سبد مخصوص بخارپز کردن را به نحوی در ظرف آب جوش قرار دهید که در تماس با آب نباشد و روی آن قرار بگیرد. قارچ‌ها را به مدت ۲ دقیقه داخل سبد بریزید. سپس آن‌ها را داخل آب سرد فرو ببرید و بعد آبکشی کنید. بخار آب جوش باعث تمیز شدن، نیم‌پز شدن و سفید شدن قارچ‌ها می‌شود.

    قارچ‌ها را داخل ظرف‌های کوچک پلاستیکی بریزید و آن‌ها را داخل فریزر بگذارید. قارچ‌ها را می‌توانید هر زمان که خواستید در سوپ و یا سایر غذاها مورد استفاده قرار دهید. این روش نیز بسیار راحت است و طعم و بافت قارچ‌ها در زمان نگهداری بیشتر حفظ می‌شود. فقط احتمال دارد که آلودگی‌های روی سطح قارچ‌ها به اندازه‌ی روش سفید کردن پاک نشوند.

     

    ترشی قارچ
    ابتدا قارچ ها را می شویند و سپس آب اضافی آن ها را حذف می کنند آنگاه در روغن و سرکه تفت می دهند. پس از سرد شدن همرا با ادویه جات در شیشه مناسب می ریزند و آن را با سرکه پر می کنند. روز بعد سرکه موجود در شیشه را در ظرفی دیگر می جوشانند و پس از سرد شدن به شیشه مربوطه برمی گردانند. این مرحله را یکبار دیگر در روز بعد تکرار می کنند. در نهایت نیز شیشه را با سرکه پر و برای مدتی در جای خنک نگهداری می کنند.
    تفت دادن قارچ
    برای این کار، ابتدا قارچ را هر اندازه و شکلی که دوست دارید خرد کنید و بعد در روغن زیتون یا روغن گردو و یا کره سرخ کنید. فقط قارچ‌ها را مقداری تفت بدهید و از پختن آن‌ها به طور کامل پرهیز کنید. سپس بگذارید قارچ‌ها سرد شوند. داخل بشقاب یا ظرف شیشه‌ای بریزید. بعد از سرد شدن قارچ‌ها را به ظرف‌های کوچک‌تر مخصوص فریزر منتقل کنید.

     

    به هنگام استفاده قارچ ها را به همان شکل در سوپ بیندازید یا این که دوباره آن‌ها را در روغن یا کره تفت دهید تا آماده‌ی مصرف شوند. مزیت استفاده از این روش در این است که طعم قارچ به هنگام استفاده بسیار دلچسب است و بسیار راحت هم مورد مصرف قرار می‌گیرد.

     

    ولی در این روش هوای زیادی وارد ظرف فریزری می‌شود و هوا باعث می‌شود از کیفیت ماده‌ای که فریزر می‌کنید، کاسته شود. برای جلوگیری از این مسئله به هنگام ریختن قارچ‌ها در ظرف کمی با قاشق به آن‌ها فشار وارد کنید تا هوا از میان آن‌ها خارج شود.
    کنسرو کردن در منزل
    ۱- قارچ ها را شسته و در شیشه های ۵۰۰ گرمی می ریزند به مدت ۱۰۰ دقیقه می جوشانند.

    ۲- ابتدا قارچ ها را می شویند سپس به هر کیلوگرم قارچ یک قاشق غذا خوری نمک اضافه می کنند و تفت می دهند. پس از سرد شدن قارچ ها آنها را در قوطی های مناسب می ریزند. درز قوطی ها را می بندند و به  مدت یک ساعت می جوشانند.

    ۳- ابتدا قارچ ها را در محلول اسیدسیتریک یک درصد یا متا بی سولفات سدیم سه درصد می شویند. سپس به مدت دو دقیقه در آب جوش قرار می دهند و بی درنگ به آب نمک خنک یک درصد که حاوی ۰٫۵ تا ۱ درصد اسی سیتریک است منتقل می کنند آنگاه در شیشه های مناسب می ریزند و پس از پر کردن شیشه ها با آب نمک به مدت ۱۵-۲۰ دقیقه می جوشانند آب نمک مورد استفاده در شیشه ها با افزودن ۱۵ گرم نمک و ۱ گرم اسیدسیتریک یا اسیداسکوربیک به هر لیتر آب آماده می شود. قارچ های کنسرو شده به این صورت برای حداقل شش ماه در یخچال قابل نگهداری هستند.

     

    white-button-mushrooms

     

    خشک کردن قارچ
    یکی از قدیمی‌ترین و سنتی‌ترین روش‌ها برای نگهداری قارچ در مدت زمان طولانی، خشک کردن است، در این روش نیز تنوع زیادی وجود دارد. برخی آن‌ها را با دستگاه خشک‌کن، خشک می‌کنند و برخی با استفاده از نور خورشید و برخی هم از فر استفاده می‌کنند. روش های مختلف نتایج متفاوتی نیز دارند.
    در این روش رطوبت قارچ را به کمتر از ۱۰ در صد می رسانند . سپس آن ها را در دمای حدود ۴ درجه نگه می دارند. اگر رطوبت قارچ خشک شده به ۲۰ درصد برسد رشد کپک ها و حشرات در آن آغاز می شود. هرچند خشک کردن کمک شایانی به حفظ کیفیت قارچ می کند ولی برخی از مواد غذایی موجود آسیب می بینند برای خشک کردن قارچ در منزل یکی از روش های زیر را مورد استفاده قرار میدهند:

    ۱- قارچ ها را در فاصله ۳۰تا۵۰ سانتی متری لامپ قرار می دهندتا خشک شود.
    ۲- به صورت لایه لایه برش می دهند و در مقابل نور خورشید خشک می کنند.
    قارچ‌ها را بعد از شست‌وشو قطعه قطعه کنید و بعد آن‌ها را روی توری چیده و در معرض نور خورشید یا این که داخل فر با دمای ۱۰۰-۱۵۰ درجه‌ی فارنهایت بگذارید تا قارچ ها بیشتر رطوبت خود را از دست بدهند. سپس آن‌ها را در کیسه و ظرف‌های کوچک بریزید.

    ۳- در یک حالت دیگر می‌توانید قارچ‌ها را به مدت ۱۰ دقیقه در آب داغ یا آب گرم بریزید تا قارچ‌ها کمی باد کنند و گوشتالوتر شوند و بعد آن را به روش قبل خشک کنید و در ظرف‌های کوچک نگهداری کنید.

     

    با این روش قارچ‌ها هم راحت‌تر ذخیره و حفظ می‌شوند و هم راحت‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند، بدون آن که نیاز به تجهیزات خاص یا حتی فریزر باشد. اما با روش خشک کردن معمولاً قارچ‌ها بافت سفت تری پیدا می‌کنند. در اغلب مواقع قارچ‌هایی که خشک شده‌اند را نمی‌توان تفت داد. گاهی اوقات پس از خشک شدن، طعم قارچ‌ها کمی تغییر می‌کند. گاه عطر و بوی قارچ از بین می‌رود.

    چاشنی قارچ
    یک نوع چاشنی خاص که می‌توان آن را در کنار گوشت دنده، همبرگر، گوشت کبابی و یا حتی ماهی میل کرد. در یک کاسه‌ی بزرگ، ۲ کیلوگرم قارچ ریز خردکرده، ۲ عدد فلفل دلمه‌ای سبز خردکرده و ۱ عدد فلفل دلمه ای قرمز خردکرده را ترکیب کنید. ۲ قاشق‌ سوپ‌خوری نمک را نیز به آن‌ها اضافه کنید.

     

    از یک ظرف که درست به اندازه‌ی این مواد است، استفاده کنید و مواد را در آن بریزید. یک بشقاب به اندازه‌ی دهانه‌ی ظرف روی آن بگذارید و یک وسیله‌ی سنگین را روی بشقاب بگذارید. مخلوط را یک شب در همان حالت نگه دارید. اکنون ۱ قاشق چای‌خوری دانه‌ی فلفل سیاه و ۱ قاشق چای‌خوری دانه‌ی خردل را در یک کیسه‌ی پارچه‌ای نازک بریزید و در آن را با نخ محکم ببندید.

     

    حالا ۱ پیمانه شکر، ۱ پیمانه سرکه و کیسه‌ی ادویه را در یک ظرف بریزید و بگذارید همگی با هم روی حرارت ملایم بجوشد. قارچ‌های مزه‌دار کرده را در صافی بریزید و با پشت قاشق آب اضافی آن را بگیرید و بعد آن‌ها را داخل ظرف بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه با سایر مواد پخته شود. با قاشق قارچ‌ها را در یک ظرف شیشه‌ای استریلیزه بریزید و بقیه‌ی مواد را به آن اضافه کنید. ظرف را در یخچال نگه‌داری کنید. از این مقدار مواد ۳ پیمانه چاشنی به دست می‌آید.

    پودر قارچ
    قارچ را می‌توان آن قدر ریز خرد کرد که به صورت پودر درآید، البته این کار وقتی انجام می‌شود که آن را کاملاً خشک کرده باشید. هر نوع از قارچ‌ها طعم خاص خود را دارند و بسته به طعم و مزه‌ای که دارند در سس‌ها، سوپ‌ها، ماهی، گوشت و مرغ مورد استفاده قرار می‌گیرند. پودر قارچ را می‌توان ۴-۶ ماه نگهداری کرد.

    ٢ کیلوگرم قارچ خردکرده را خشک کنید. وقتی که تکه‌های قارچ نزدیک به خشک شدن هستند آن‌ها را به ۲-۳ دسته‌ی جدا تقسیم کنید و در سینی فر بگذارید. فر را با دمای ۳۰۰ درجه‌ی سانتی‌گراد گرم کنید و سینی را داخل فر بگذارید تا قارچ‌ها داخل فر کباب شده و به رنگ طلایی درآیند.

     

    بعد از آن که این تکه‌ها سرد شدند، مقداری از آن‌ها را در دستگاه غذاساز بریزید و بگذارید به خوبی خرد شوند و به حالت پودر درآیند. این کار را در مورد قارچ‌های دیگر نیز انجام دهید. سپس پودر قارچ را با ۱ قاشق چای‌خوری نمک، ۱ قاشق چای‌خوری پودر فلفل سیاه و ۲ قاشق چای‌خوری نشاسته‌ی ذرت مخلوط کنید و در یک ظرف شیشه‌ای بریزید و در ظرف را محکم ببندید. از این مقدار مواد ۱ پیمانه پودر قارچ به دست می‌آید.

    مربای قارچ
    ابتدا یک کیلو گرم شکر را با ۱/۵ لیوان آب مخلوط می کنند و روی حرارت قوام می آورند سپس با یک پنجم کیلوگرم قارچ را به مدت ۲۰ دقیقه داخل شربت می جوشانند و چند دقیقه قبل از برداشتن، سه قاشق غذاخوری آب لیمو و مقداری مواد معطر به آن می افزایند.

    منابع : tebyan.net

    taramushroom.epage.ir

     

    تیم سایت شهر بانوان 

    طرز نگه داری از پنیر

     

    پنیر یکی از مهمترین محصولات پروتئنی مصرفی ما است که گاهی در چند روز اول شاهد خراب شدن و کپک زدن آن هستیم. در این مطلب به شما عزیزان آموزش میدهیم که چگونه عمر این ماده غذایی را افزایش دهید و مانع از خراب شدن پنیر شوید :

     

    پنیر

     

    ● چند راه نگهداری‌ پنیر

     

    برای‌ جلوگیری‌ از خشک‌ شدن‌ پنیر، روی‌ طرف‌ بریده‌ شده‌ آن‌، کمی‌ کره‌ یا روغن‌ بمالید.برای‌ این‌ منظور همچنین‌ می‌توانید دستمال‌تمیزی‌ را که‌ پرز پس‌ ندهد به‌ وسیله‌ سرکه‌ خیس‌کرده‌ و به‌ دور قالب‌ پنیر بپیچید.

     

    اگر پنیر را درون‌ ماست‌ بیندازید بسیار لذیذ می‌شود.

     

    ▪ چنانچه‌ پنیر را درون‌ فویل‌ آلومینیومی‌بپیچید، برای‌ جلوگیری‌ از خشک‌ شدن‌ آن‌ موثراست‌.

     

    اگر پنیر را میان‌ پارچه‌ای‌ که‌ در سرکه‌ انگورخیسانده‌اید قرار دهید، طعم‌ و مزه‌ خوبی‌ خواهدیافت‌ و ضمنا مدت‌ زیادتری‌ تازه‌ خواهد ماند.

     

    اگر پنیر شما نرم‌ است‌ و می‌خواهید سفت‌شود، آن‌ را درون‌ آب‌ نمک‌ جوشیده‌ ولی‌ سردشده‌ بیندازید. هر چقدر مقدار نمک‌ بیشتر باشدپنیر سفت‌تر می‌شود.

     

    برعکس‌ اگر پنیر سفت‌ است‌ و می‌خواهیدنرم‌ شود آن‌ را درون‌ آب‌ جوشیده‌ بدون‌ نمک‌بیندازید.

     

    ▪ همچنین‌ می‌توانید پنیر سفت‌ را درون‌دوغ‌، خیس‌ کنید.

     

    به هیچ عنوان توصیه نمی‌ شود که پنیر کپک‌ زده مصرف شود. بهتر است اگر ناحیه کپک، سطحی است؛ سطح کپک‌زده و مقداری از اطراف آن را جدا و بعد پنیر را مصرف کنید. اما اگر میزان رشد کپک‌ها به حدی است که بیش از ۵۰ درصد پنیر را آلوده کرده، تصمیم عاقلانه در مورد آن، عدم مصرف و دور ریختن پنیر است. قارچ‌ها و کپک‌ها دارای اندام‌های زایشی خاصی هستند که می‌توانند به راحتی پراکنده شوند و محیطی گسترده‌تر از محدوده رشد خود را آلوده کنند. 

     

    چنانچه‌ برای‌ تهیه‌ بعضی‌ از غذاها مانند پیتزابه‌ پنیر رنده‌ شده‌ نیاز دارید قبل‌ از رنده‌ کردن‌پنیر، اندکی‌ روغن‌ روی‌ رنده‌ بمالید، به‌ این‌ ترتیب‌پنیر به‌ رنده‌ نخواهد چسبید و به‌ آسانی‌ شسته‌خواهد شد.

     

    اگر می‌خواهید پنیر دیر فاسد شود همیشه‌آن‌ را در ماست‌ یا آب‌ ماست‌ بیندازید.

    منبع:بیتوته

     

    تیم سایت شهر بانوان

    خوشمزه ترین برنج را شما بپزید!

     

    معمولا برنج یکی از اصلی ترین غذای ما ایرانی هاست که به نحوه پخت و طعم آن توجه ویژه ای می شود . حال  آنکه گاهی طعم برنج حین پخت از بین میرود و باعث میشود انقدر که انتظار داریم خوشمزه نشود. در این مطلب به شما آموزش میدهیم چگونه طعم برنجی که طبخ میکنید تبدیل شود به خوشمزه ترین برنجی که تا کنون خورده اید . به این دستورها شک نکید! با ما همراه باشید :

     

    b50aee43-4d8d-4894-be11-8a0e644fc4a2

     

    ● چند نکته در مورد پخت برنج
    ۱) برای اینکه برنج شما سفید شود می‌توانید چند قاشق ماست، داخل ظرف برنج درحال جوشیدن بریزید.
    ۲) اگر برنج شما بیش از حد معمول جوش خورده بود، می‌توانید ۳-۲ قاشق غذاخوری آبلیمو به آن اضافه کنید تا برنج شما خراب نشود.

     


    ● برای از بین بردن بوی سوختگی برنج

    ۱) یک تکه نان روی برنج قرار دهید و موقع کشیدن، نان را بردارید.
    ۲) یک عدد پیاز را پوست کنده و در داخل برنج فرو کنید پیاز بوی سوختگی را به خود می‌گیرد.
    ● برای خوشمزه ‌ترشدن شوید پلو
    برای اینکه شوید پلوی شما خوشمزه‌تر شود می‌توانید از ادویه مخصوص پلو که سبزرنگ است و (در عطاری‌ها موجود می‌باشد) استفاده کنید بعد از آبکش‌کردن برنج کمی ادویه لابه‌لای برنج بپاشید.
    ● برای خوشمزه‌ تر شدن شیربرنج
    اگر می‌خواهید شیربرنج شما خوشمزه‌تر شود، برنج را با شیر خیس کنید. این کار باعث می‌شود که شیربرنج شما خوشمزه‌تر شود.
    ● اگر برنج شما بی ‌نمک شد
    اگر بر اثر فراموشی برنجتان بی‌نمک شد اصلاً نگران نباشید، موقع کشیدن برنج مقدار مورد نیاز نمک را با مقدار بسیار کمی آب و روغن مخلوط کنید و روی برنج بریزید. با این کار بی‌نمکی برنج شما رفع می‌شود هرگز نمک را مستقیم در روغن نریزید زیرا نمک در روغن حل نمی‌شود.
    ● اگر برنج شما شور شد
    اگر قبل از آبکش‌کردن برنج متوجه شدید که برنج شما شور شده است موقع آبکش‌کردن برنج آب بیشتر روی برنج داخل آبکش بریزید اما اگر بعد از آبکش‌کردن برنج متوجه شوری آن شدید دیگر چاره‌ای برای برطرف‌کردن شوری آن ندارید. مگر اینکه خورش را بی‌نمک درست کنید.

     


    ● آب برنج برای بچه ‌ها

    وقتی می‌خواهید برنج را آبکش کنید یک لیوان از آب آن را بردارید و با یکی دو قاشق ماست مخلوط کنید. این آب برنج درصورتی که شور نباشد برای بچه‌ها خیلی مفید است.

     


    ● از بین بردن بوی نامطبوع برنج

    اگر به‌هردلیلی برنج خشک شما بو گرفت برنج را روی یک سطح پهن کنید البته باید حتماً در سایه باشد تا بوی نامطبوع برنج از بین برود زیرا اگر برنج را جلوی نورآفتاب قرار دهید باعث خردشدن برنج می‌شود و برنج حالت خود را از دست می‌دهد و وقتی آن را داخل آب‌جوش می‌ریزید از هم پاشیده می‌شود.
    ● پخت برنج برای خانم‌های کارمند
    خانم‌هایی هستند که بیرون از خانه کار می‌کنند و وقتی ظهر به خانه می‌آیند، فرصت پختن برنج را ندارند و یا اینکه دوست ندارند از شب قبل برنج آماده کنند. اینگونه افراد از این روش می‌توانند کمک بگیرند: صبح یا شب قبل برنج را آبکش کنند البته کمی آن را خشک بردارند، سپس ته‌دیگ برنج را آماده کرده و برنج را داخل قابلمه بریزند و قابلمه را داخل یخچال قرار دهند، ظهر برنج را کمی آب و روغن دهند و آن را دم کنند تا سالاد را آماده کنند برنج هم دم کشیده است.

     

    تیم سایت شهر بانوان

     


تمامی حقوق مادی و معنوی اين وبسايت متعلق به باران موزیک ميباشد. [15-09:01:16] K